Rijksmuseum. Amsterdam

Rijksmuseum

Het Museumplein in Amsterdam nodigt bezoekers gastvrij uit, want hier is het bekende Nationaal Museum Rijksmuseum gevestigd. Dit museum is een echte schatkamer van Nederlandse schilderijen. Tussen de exposities van het Rijksmuseum wordt een belangrijke plaats ingenomen door de beste meesterwerken van de Gouden Eeuw. U ziet de Nederlandse schilderkunst, een verscheidenheid aan grafiek, sculpturen en decoratieve kunsten. De sfeer die heerst in deze kunsttempel is werkelijk majestueus, vol mysteries uit het verleden. En als je deze kunst ziet ben je er opnieuw van overtuigd dat kunst eeuwig is.

Het “Melkmeisje” is een schilderij van de Hollandse meester Johannes Vermeer

Rijksmuseum. Amsterdam

De echte parel van het Rijksmuseum is een schilderij van de beroemde Nederlandse kunstenaar Jan Vermeer “Melkmeisje” (er zijn verschillende interpretaties van de naam: “Vrouw met kruik”, “Keukenmeisje”). De geschatte periode van het doek is 1658-1661. Het schilderij is gemaakt in de techniek van een portret, olie op een bord.

Dit meesterwerk van Johannes Vermeer behoort tot de Gouden Eeuw van de schilderkunst. De waarde en esthetische uitstraling van dit fenomeen is daar een directe bevestiging van. Het lijkt erop dat een gewone vrouw met een gewone uitstraling bezig is met een eenvoudige dagelijkse gewoonte.  Maar deze eenvoud en natuurlijkheid is juist uniek aan dit meesterwerk.

De juiste keuze van kleuren, kleding, huishoudelijke artikelen, gefocuste en tegelijkertijd kalme gezichtsuitdrukking, zelfs uitgeschonken melk geven de mogelijkheid om de geest van het barok tijdperk te voelen en om zijn tijdgenoot te worden. Dit allemaal getuigt van de hoge vaardigheid en het ware talent van de beroemde kunstenaar.

Delftse faience Rijksmuseum

De algemene naam van keramische producten van de Nederlandse stad Delft VII – begin VIII eeuw. – porselein Delft. Deze producten zijn vanuit China naar Nederland gekomen toen er een crisis ontstond onder brouwers over de kwaliteit van drinkwater. Porselein dat over zee werd geïmporteerd, verving vanwege de bierproductie het aardewerk.

Rijksmuseum. Amsterdam

Het populairst was blauw en wit Chinees porselein, dat veel meer werd gewaardeerd dan andere producten. Deze exemplaren zijn bewaard gebleven in het Rijksmuseum en hebben echte kenners van deze schoonheid gevonden. Onder hen imponeren vazen met hun originaliteit en elegantie. U ziet borden in verschillende vormen en maten, prachtige theepotten en wall tegels met een plot patroon.

Rijksmuseum. Cuypersbibliotheek

De bibliotheek, gevestigd in het Rijksmuseum, is de oudste en grootste historische en kunstbibliotheek van Amsterdam. Zijn grootsheid en omvang zijn indrukwekkend. Als je binnen bent, word je ondergedompeld in de grenzeloze wereld van duizenden boeken, die in een cirkel staan opgesteld.  De hoge muren en een prachtig gewelfd plafond maken de ruimte indrukwekkend. De originele structuur van twee verdiepingen, de gietijzeren wenteltrap, de ruime leeszaal, comfortabele tafels en stoelen zorgen ervoor dat je in de bibliotheek kunt werken, en u zich gewoon betoverd voelt. Voor het gemak kunt u gratis wifi gebruiken.

Rijksmuseum. Amsterdam

Reacties zijn gesloten.