Papier Kappa Oosterhout

Oosterhout dagje uit

Smurfit Kappa Bedrijf

Smurfit Kappa is een FTSE 100 organisatie en één van ’s werelds toonaangevende aanbieders van verpakkingen op papierbasis, met operaties in 23 Europese landen en 13 landen in Noord- en Zuid-Amerika.

Nagenoeg al grondstoffen zijn afkomstig uit hun eigen papierfabrieken, waardoor consistentie het belangrijkste kenmerk van onze producten is. Omdat die producten 100% hernieuwbaar zijn en duurzaam worden geproduceerd helpen ze hun klanten hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Wat maakt Smurfit Kappa?

PAPIER

Ze produceren een groot assortiment papiersoorten, voornamelijk gebruikt voor verpakkingsdoeleinden. Hun totale wereldwijde papier en karton capaciteit is ongeveer 8,3 miljoen ton per jaar.

VERPAKKINGEN

Ze ontwerpen, produceren en leveren verpakkingen op basis van papier voor het verpakken, promoten en beschermen van de producten van hun klanten. Ze produceren ongeveer 12,5 miljard vierkante meter aan golfkartons verpakkingen en hebben een voorname leveringspositie in de solidboard-, vouwkarton- en koker markten.

RECYCLING

Ze bieden recyclingoplossingen om ervoor te zorgen dat de golfkartonverpakkingen en het papier van hun klanten op verantwoorde, efficiënte en betrouwbare wijze wordt gerecycled. Ze verwerken meer dan 7,4 miljoen ton aan oud papier wereldwijd.

BOSBEHEER

Wereldwijd zijn ze eigenaar van ongeveer 67.000 hectare aan bos. Ze beheren hun bossen op basis van duurzame ontwikkelingsprincipes, promoten economische groei, verantwoordelijk gebruik van natuurlijke grondstoffen en de bevordering van sociale gelijkheid.

GESCHIEDENIS

Smurfit Kappa werd in 1934 opgericht als producent van kartonnen dozen en verpakkingen voor de Ierse markt.

Na overname door Jefferson Smurfit in 1938 groeiden ze snel tot een dynamisch, vooruitstrevend bedrijf, werden in Ierland een toonaangevende producent en betraden in 1964 de Ierse aandelenmarkt.

 Verdere groei resulteerde erin dat Jefferson Smurfit zich in de Verenigde Staten vestigde en in 1998 fuseerde met Stone Container Corporation uit Chicago. Met nieuwe markten en operaties werd het bedrijf een marktleider in het produceren van verpakkingen op papier basis.

Deel van dat succes kwam door hun unieke geïntegreerde productiesysteem. Dit houdt in dat hun productiebedrijven grondstoffen inkopen uit hun eigen bossen en papierfabrieken. Als leider in duurzame productie hebben ze ook veel geïnvesteerd in recyclinginstallaties die gerecycleerde vezels leveren die hergebruikt worden in onze papierproductie.

Reacties zijn gesloten.