noordbrabants museum

Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants museum 's-Hertogenbosch

Welkom in het Museumkwartier ‘s-Hertogenbosch, twee musea onder een dak. Rond de Paleistuin vindt u Het Noordbrabants Museum en Design Museum Den Bosch. Beide musea zijn met elkaar verbonden. Zo is een rondgang ontstaan waarbij het ene museum in het andere overgaat.

Museum voor kunst, geschiedenis en cultuur

Het Noordbrabants Museum is een eigentijds museum voor kunst, geschiedenis en cultuur. 

ln het stadspaleis uit de late 18de eeuw ziet u kunst van 1500 tot 1900. In de aangrenzende vleugel vindt u hedendaagse kunst en de Brabantse periode van Van Gogh. Tijdelijke tentoonstellingen treft u aan in de expositievleugel van het museum. Mis niet het Verhaal van Brabant, de zaal waar heden, verleden en toekomst van de provincie tot ieven komen.

Design Museum Den Bosch

Design Museum Den Bosch presenteert prikkelende en verrassende tentoonstellingen over vormgeving uit het verleden, het heden en de toekomst. 

ln twee grote zalen en meerdere kleine presentatieruimtes ontdekt u de invloed van design op de wereld, van cultuur tot technologie, van lifestyle tot levensbeschouwing, en van avant-garde tot moderniteit.

Noordbrabants Museum adres

Verwersstraat 41,

5211 HT ‘s-Hertogenbosch

Noordbrabants Museum parkeren

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Wolvenhoek 12, 5211 HH’s-Hertogenbosch. Vanaf hier wandel je door de gezellige Brabants straatjes en in 3 minuten sta je voor de poorten van het Noordbrabants Museum.

Noordbrabants Museum plattegrond

Tickets Noordbrabants Museum

Ticket voor volwassenen kost 15 euro. Je kan ook een kombiticket kopen om te bezoeken Design Museum tegenlijk.

Recente posten. Het Noordbrabants Museum

Beleef het Museumkwartier

In het Museumkwartier is altijd wat te beleven. Naast wisselende presentaties en tentoonstellingen in de twee musea zijn er activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden: lezingen, concerten, workshops en rondleidingen. Een groot deel van het Museumkwartier is vrij toegankelijk: de Paleistuin, het museumrestaurant en de museumwinkel.

Het museumrestaurant

Zin in een kop koffie met een Bossche Bol, een lunch of een glas wijn met een hapje? Het museumrestaurant is een sfeervolle plek om even bij te praten tijdens uw bezoek.

De museumwinkel

Alleen al de inrichting is een bezoek aan de museumwinkel waard. Met de nadruk op design, kunstboeken en leuke cadeaus mag u de winkel niet missen!

 

Word Vriend

Draagt u de musea een warm hart toe en wilt u hen steunen? Word dan vriend! Aanmelden kan via de balies en websites van beide musea.

Blijf op de hoogte

Een overzicht van alle lopende en komende activiteiten vindt u op de websites. Via de websites kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrieven van de musea of volg ons op Facebook en Instagram.

Comments are closed.