Keukenhof

Keukenhof

Keukenhof

Vanaf april is Keukenhof weer geopend en kan je weer een echt wonder bewonderen.
Het wereldberoemde Koninklijk Bloemenpark Keukenhof, gelegen op een terrein van circa 32 hectare in de buurt van Amsterdam nodigt haar gasten gastvrij uit! Elk jaar in de herfst planten bloemenkwekers handmatig zeven miljoen bollen tulpen, hyacinten en narcissen. Het seizoen in Keukenhof  is lente!
De geschiedenis van Keukenhof dateert al uit de oudheid, namelijk de vijftiende eeuw, maar de eerste bezoekers bewonderden de schoonheid van Keukenhof sinds 1949. Sindsdien wordt het park regelmatig veranderd en elke keer mooier gemaakt. In het “Keukenhof” portfolio kan je veel foto’s van het Keukenhof van voorgaande enkele jaren zien.

Keukenhof openingstijden

Maandag 8:00 – 19:30
Dinsdag 8:00 – 19:30
Wonsdag 8:00 – 19:30
Donderdag 8:00 – 19:30
Vrijdag 8:00 – 19:30
Zaterdag 8:00 – 19:30
Zondag 8:00 – 19:30

Keukenhof ticket kopen

Als je besluit Keukenhof te willen bezoeken, kan je dit jaar alleen online een ticket voor Keukenhof kopen. Online een ticket kopen gaat tegenwoordig handig en is betrouwbaar. Het is helaas nu niet mogelijk om bij de ingang van het park een ticket te kopen.

Keukenhof prijs

Soort ticket Prijs
Keukenhof ticket vanaf 18 jaar € 19,00
Kinderticket (4-17 jaar) € 9,00
Kinderticket (0-3 jaar) Gratis
Parkeerticket € 6,00
Keukenhof + bus combi ticket € 34,00

Corona Maatregelen Keukenhof

Vanwege het coronavirus heeft het personeel van Keukenhof gezorgd voor de veiligheid van haar bezoekers. Uiteraard moeten de gasten zelf  wel de voorgeschreven regels volgen. U kunt u alleen  in kleine groepen door het park wandelen, afstand bewaren, antiseptica en andere persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Daarnaast wordt het maximale aantal bezoekers per dag vastgesteld en worden toegangstickets gekoppeld aan de datum en tijd van verblijf in Keukenhof.
“Nederland verlangt naar buitenactiviteiten zoals een bezoek aan Keukenhof. Daarom werkt Keukenhof samen met de overheid en andere sectoren mee aan het onderzoek naar de mogelijkheden om dit veilig en verantwoord te kunnen organiseren”– lezen wij op Keukenhof website.

Keukenhof bus

Als alle problemen met het testen en het kopen van de tickets zijn opgelost, is het de moeite waard om te beslissen over de entree van Keukenhof. Een comfortabele bus vanuit het centrum van Amsterdam brengt je rechtstreeks naar  Keukenhof bloemenpark.  Deze speciale bus rijdt ongeveer zes keer per dag en vertrekt vanaf de opstapplaats gelegen aan Damrak 26. Daarnaast rijden er ook regelmatig bussen vanaf de luchthaven Schiphol Airport. Deze bussen rijden elk uur en is het dus  geen probleem om naar het Koninklijk bloemenpark te komen. Tijdens deze testdagen is het helaas niet mogelijk om met de Keukenhof-Express naar Keukenhof te reizen.

Het adres van Keukenhof  is:

Stationsweg 166A
2161 AM Lisse

Een wandeling tussen Keukenhof bloemen

Het is onmogelijk om de schoonheid van de bloemen te omschrijven. Ze moeten gezien worden. Een geweldige kans om Keukenhof bloemen te bewonderen is gewoon een wandeling te maken door het Keukenhof Park. Het planten van bloemen is zo georganiseerd dat er altijd iets bloeit in het park. Als je de Keukenhof tulpen wilt bewonderen, moet je eind april – begin mei een reis plannen.
Tijdens de wandeling zie je onvergetelijke bloemenshows die wekelijks wisselen. Een verscheidenheid aan terrassen met prachtige uitzichten, maar ook hele Keukenhof tulpenvelden die niemand onverschillig laten.

Plattegrond Keukenhof

Maakt u zich geen zorgen over het verdwalen op het grote landgoed Keukenhof. De administratie zorgt voor een goede plattegrond. De tuin plattegrond is te vinden op internet en kunt u vooraf al inzien. Ook is deze plattegrond kosteloos verkrijgbaar bij de ingang van Keukenhof. Daarnaast staan er in heel het park verwijzingsborden opgesteld.

Bezoek met kinderen in Keukenhof

Kinderen zijn vooral dol op wandelen in het park. En zeker als deze wandeling vol interessante activiteiten zijn. De Keukenhof-administratie heeft ervoor gezorgd dat uw kinderen plezier hebben tijdens het reizen in het koninklijke bloemenpark. Fietsen, schat zoeken en speeltuinen wachten op jonge gasten.

Cafés en restaurants in Keukenhof

Meestal komen toeristen de hele dag naar Keukenhof, dus u moet er eten en drinken verkrijgbaar zijn. Op het park zijn fastfood restaurants en cafés aanwezig. Het is toegestaan dat bezoekers zelf eten en drinken meenemen.U kunt buiten comfortabel zitten onder een gezellig prieel. Indien gewenst kunnen de gerechten voor u in elk café worden opgewarmd.

Hotels in Keukenhof

Als je het geluk hebt om een paar dagen in Nederland te verblijven, dan komen hotels in Amsterdam of Lisse u te hulp. Comfortabele en gezellige kamers met een prachtig uitzicht wachten gastvrij op haar bezoekers. Er zijn drie hotels vlakbij de Keukenhof:

 

1.Hotel Leiden Oegstgeest
Rijnzichtweg 97, 2342 AX Oegstgeest
11,8 km van Keukenhof;

 

2. Hotel Leiden Voorschoten
Voorschoterweg 8, 2324 NE Leiden
15,1 km van Keukenhof;

 

3. Hotel Schiphol Hoofddorp
Adrianahoeve 8, 2131 MN Hoofddorp
10,2 km van Keukenhof.

Winkelen in Keukenhof

Ter nagedachtenis aan een onvergetelijke dag  kunt u souvenirs voor uzelf of voor vrienden en familie kopen. En een mooi cadeau zijn bijvoorbeeld de bloembollen met zomerbloemen, die tegen een redelijke prijs gekocht kunnen worden bij de winkels in het park.

Tien bekende Keukenhof plaatsen zijn:

– Keukenhofmolen (Keukenhof Mill Wiatrak)

Dit is een openluchtmuseum. Deze molen is in werking sinds 2008 en is  tot die tijd gerestaureerd en geconserveerd.
Deze beroemde Nederlandse molen is in 1957 geschonken aan het park door de rederij en is een waardevol geschenk voor keukenhof. Selfies bij de keukenhofmolen zijn een must!

– Willem-Alexander Paviljoen

Het Willem-Alexander Paviljoen is een van de belangrijkste kassen van het park. Het is hier dat het oog van de bezoekers bekoort: amaryllis, begonia hyacinten, lelies en hortensia’s in overvloed!

– Oranje-Nassau paviljoen Keukenhof

Het Oranje Nassau Paviljoen is een paradijs waar u kunt genieten van de schoonheid van rozen, fresia’s, tulpen, gerbera’s, alstroemeria’s, irissen, anjers, narcissen en chrysanten. Stel je voor, al dit moois op één plek!

– Beatrix Paviljoen Keukenhof

Het Beatrix Paviljoen, genoemd naar de koningin van Nederland, doet niet onder voor andere kassen omdat het een originele collectie orchideeën herbergt. Je kunt je niet eens voorstellen welke magische en grillige vormen deze bloemen kunnen aannemen!

– Tulpenmanie in Koningin Juliana Paviljoen

Ondanks de verscheidenheid aan bloemen zijn Keukenhof tulpen de belangrijkste versiering van Keukenhof. Er zijn meer dan 700 verschillende soorten, daarnaast zijn er zeer zeldzame – zwarte tulpen. En een tentoonstelling in Juliana”s paviljoen helpt je meer te weten te komen over deze bijzondere bloem en zijn kweekgeschiedenis.

– Keukenhof rondvaart langs de bollenvelden

Moe van het wandelen in het park? Alsjeblieft, er is een goede gelegenheid om een rondvaart te maken in elektrisch aangedreven boten. Rustgevende sfeer, een fantastisch landschap en interessante foto’s – dat is wat je nodig hebt. De vaartocht duurt 45 minuten en staat garant voor mooie foto’s! Daarom, zoals ze zeggen, de bijbehorende wind!

– Kasteel Keukenhof bezoeken

Kasteel Keukenhof werd gebouwd in de VII eeuw. In die tijd was het een vrij arme regio, dus het kasteel begon in verval te raken. De familie Zocher kocht het grondgebied en gaf een tweede leven aan het gebouw en veranderde het volledig. Rondom het kasteel is een prachtig park gevormd, dat al bijna 100 jaar door gasten van over de hele wereld wordt bewonderd.

– Landgoed Keukenhof

Het Landgoed Keukenhof is een landgoed uit de Gouden Eeuw. De kasteeltuinen Keukenhof verschillen aanzienlijk van het park. Er zijn veel terrassen die een onvergetelijk uitzicht bieden.

-Tulpenvelden naast Keukenhof/Bollenvelden in Nederland

Tulpen zijn een soort mascotte van Nederland. Daarom zijn de tulpenvelden naast Keukenhof een echt wonder waarvan de indrukken onvergetelijk en altijd aangenaam zijn.

– Een wandeling met kinderen

Heel vaak realiseren we ons dat we weinig tijd met onze kinderen doorbrengen omdat ze zo snel groeien. Een wandeling naar het bloemenpark Keukenhof is de beste manier om met uw gezin te communiceren. Er zijn prachtige plekken voor kinderen: een interessant doolhof, een cognitieve dierentuin, attracties en voor de jongste bezoekers – een speeltuin.
Externe links

Reacties zijn gesloten.