Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni. 'Waterwagon' van Joep van Lieshout. Foto van Photopixel

Art in Oisterwijk 2022

Art in Oisterwijk (AiO) is een beelden tentoonstelling

Met De Lind, de prachtige groene locatie in het historische hart van Oisterwijk als expositieruimte, spreekt Art in Oisterwijk vanuit een wisselende thematiek een (inter)nationaal publiek aan. Art in Oisterwijk (AiO) is een spraakmakende tentoonstelling midden in het historische centrum van Oisterwijk, met beelden die een verhaal vertellen, je (aan)grijpen of op welke manier dan ook een reactie oproepen. Met als doel het gesprek tussen mensen op gang te brengen. Het thema van dit jaar is dan ook ‘Praat met mij”. Van 3 t/m 26 juni 2022 kan je kosteloos genieten van prachtige beelden die je grijpen. Zelfs als je ze niet begrijpt.

Van 3 t/m 26 juni verandert het historische centrum van Oisterwijk in een kleurrijk, verrassend en inspirerend openluchtmuseum: dan vindt de 2de editie van Art in Oisterwijk plaats. Een gratis toegankelijk kunstfestival voor jong en oud, waar 35 kunstenaars uit 12 verschillende landen in totaal 50 beelden exposeren midden op de Lind. Het thema van deze editie is ‘Praat met mij’.

Art in Oisterwijk (AiO) is een museum in de openbare ruimte, in het hart van het prachtige, groene centrum van Oisterwijk. Met als motto ‘de hoogste kwaliteit met de laagste drempel’ wil AiO kunst voor iedereen toegankelijk maken. In combinatie met een aansprekende randprogrammering groeit AiO dit jaar uit tot een waar kunstfestival voor jong en oud.

Meer foto’s van Beeldententoonstelling in Oisterwijk

Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni
Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni

Het thema: Praat met mij!

Dit jaar is gekozen voor het thema ‘Praat met mij’, vooral ingegeven door de wetenschap dat digitalisering steeds vaker ten koste gaat van directe communicatie, wat vooral bij steeds meer jonge mensen tot problemen leidt. AiO wil kunst inzetten als middel om mensen met elkaar te verbinden door bezoekers tot een gesprek te verleiden. Mensen die ter plekke met elkaar in gesprek gaan over wat ze zien, wat ze ervan denken en vinden. Wat wil de kunstenaar me vertellen? Wat zegt het beeld me?

Bekende kunstenaars als Tony Cragg, Ilya Kabakov, Bernar Venet, Nick Ervinck, David Černý, Sean Henry en Geert Koevoets leveren opvallende, soms spraakmakende, kunstwerken die ongetwijfeld een reactie gaan uitlokken.

Jong en oud

Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni
Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni

Dans met mij, dicht met mij,
zing met mij, speel met mij...

Het verhaal van de kunstwerken wordt ook belicht in een gevarieerd side programma waarin muziek, dans, proza, poëzie en theater een rol spelen. Dit alles speelt zich af op en rond De Lind in Oisterwijk waar het bruist van gezellige levendigheid met veel restaurants en terrassen, bijzondere winkels, boetiekjes, galeries en bezienswaardigheden.

Oisterwijk is omgeven door prachtige natuurgebieden en ligt midden in de Brabantse stedendriehoek Eindhoven, Tilburg en Den Bosch. Met een gevarieerd aanbod aan verblijfsmogelijkheden is Oisterwijk een ideale uitvalsbasis om het bezoek van Art in Oisterwijk te combineren met natuur, restaurantbezoek en musea.

Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni
Art in Oisterwijk 3 t/m 26 juni

Comments are closed.